Valide Sultan Gemisi'nde her Perşembe lise öğrencilerine yönelik düzenlenen tarih derslerinin bugünkü konuğu Üsküdar Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın selamlama konuşmasında öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

 Daha sonra kürsüye gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen "Gençler, hepiniz hoş geldiniz. Valide Sultan Gemimiz 14. ayında, 365 bin vatandaşımızın katıldığı boğaz turlarımızın yanında siz öğrencilerimize yönelik her perşembe düzenlediğimiz ve geleneksel hale gelen sanat tarihi derslerimiz de devam ediyor. Rehberimiz eşliğinde tam anlamıyla bir ders işleyeceğiz hep birlikte. İmam Hatipli olmak sorumluluktur. Her şeyinize dikkat etmeniz gerekir, ağırlığını hissetmeniz gerekir. Artık önünüzde üniversiteye gitme anlamında hiçbir engeliniz kalmadı. Ben sizlere inanıyorum, ülkemizin en kaliteli okullarını kazanacaksınız. Daha sonra da en nitelikli işlerde olacağınıza sonsuz inancım ve güvenim var. Allah yar ve yardımcınız olsun. Başarılarınız daim olsun.” dedi.

Çay simit ve kaşar peyniri ikramıyla kahvaltı eşliğinde başlayan derste uzman rehber anlatımıyla Boğaz'da ki tarihi yapılar tek tek irdelendi. Verilen teneffüste Başkan Hilmi Türkmen'in öğrencilerle toplu fotoğraf çektirmesinden sonra devam eden ders yine Üsküdar'da son buldu.