Site ziyaretlerinin bu haftaki adresleri Çamlıca Sarı Konaklar Sitesi ve Barbaros Mahallesi’nde bulunan Mavi Konak Sitesi oldu.

Başkan Türkmen, konuşmasına sitelerde çöplerin ayrıştırılması konusunda bilgi vererek başladı. “Üsküdar olarak, günde 2 milyon hareketli nüfusumuz olmasına rağmen İstanbul’daki en temiz ilçelerin başında geliyoruz.” Başkan Türkmen daha sonra ayrıştırma ve dönüştürme konularına da değindi ve yapılan çalışmaları anlatarak site sakinlerini bilgilendirdi.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nden bahseden Başkan Türkmen, “Bulgurlu’ da bir Engelsiz Yaşam Merkezi yaptık. Buranın Türkiye’de şuanda örneği yok. Binamızda hidroterapi havuzu var. Ve burada engelli çocuklarımız hocalarımız eşliğinde yüzerek, terapi oluyorlar. Binamız şuanda tam kapasiteli olarak hizmete açık. Birçok konuda engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda engelli bir çocuğu olan anne, bizi aradığında ekiplerimiz çocuğunu evden alıyor ve Yaşam Merkezi’nde her türlü ihtiyacını karşılayabiliyoruz. Bu sayede aileler gün içerisinde sosyal bir zaman kazanıyor.” diye bahsetti.

Ardından açılışı yapılacak olan diğer projelerden bahseden Başkan Türkmen konuşmasının ardından site sakinlerinin sorularını cevapladı.