"4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü" kapsamında düzenlenen etkinlikte hayvanseverler ile minik dostlar Boğaz turu gerçekleştirdi.

Etkinliğe katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bizler minik dostlarımızla mutluyuz. Onlarla yaşarsak, hayat güzel demektir. Bugün çok anlamı bir gün, böyle bir günde çok önemli misafirlerimiz var. Minik dostlarımız ve siz değerli hayvanseverimiz iyi ki varsınız. İyi ki Üsküdar var!" dedi.

Başkan Türkmen, hayvanlara karşı hassas ve anlayışlı olunması konusunu önemle vurguladı.

"Maalesef toplumumuzda çok ciddi bir sıkıntı mevcut, en büyük temennim bu güzel canlılarımıza bakış açısının, hassasiyetin artmasıdır. Öncelikle empati yapılmalı, bilinçlenmeli onlar bizim her şeyimiz." dedi.

Minik Dostlar Kliniği'nden bahseden Başkan Türkmen, "Hepiniz biliyorsunuz bizim belediyemizin bir kliniği mevcut. Burada hayvanlarımızın tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Acil ambulansımız mevcut. Yaralı ve hasta hayvanlarımızı direkt olarak evlerinden alarak tedavi edebiliyoruz. Bizim burayı anlatmaya inanın hiç gerek yok. Her şeyi en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz." dedi.

Son olarak Başkan Türkmen'den, hayvanseverler için güzel bir haber vardı. Minik Dostlar Kliniği içerisinde felçli hayvanlar için bir bölüm açılacağının müjdesini verdi.