Valide Sultan Gemisi'nde her Perşembe lise öğrencilerine yönelik düzenlenen tarih derslerinin bugünkü konuğu Şeyh Şamil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Programa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ve İlçe Milli Eğitim Mürürü Sinan Aydın katıldı.

Kürsüye gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen "Gençler, hoşgeldiniz. Her perşembe biliyorsunuz siz değerli öğrencilerimizle bir boğaz turu gerçekleştiriyoruz. Siz kıymetli gençlerimizle hem vakit geçirmek, hem de böyle güzel bir boğaz turu yapmak inanın, çok güzel. Gençler, gemimiz 15. Ayına giriyor. Bu süreçte toplamda 400 bini aşkın vatandaşımız boğaz turu yaptı. Ücretsiz olmakla birlikte aynı zamanda çay ve simit ikramlarımız da oluyor. Sizler için biliyorsunuz Nevmekân Sahil'i açtık. Ne zaman isterseniz gelebiliyorsunuz. Artık açıkladık, biliyorsunuz ki üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize gece 00.00'dan sonra da hizmet veriyoruz. Ücretsiz çay ve çorba servislerimiz var. Gidin, gezin ve okuyun." diyerek ders zilini çaldı.

Çay simit ve kaşar peyniri ikramıyla kahvaltı eşliğinde başlayan derste Boğaz'daki tarihi yapılara ait bilgiler uzman rehber tarafindan tek tek aktarıldı.

Verilen teneffüste Başkan Hilmi Türkmen'in öğrencilerle toplu fotoğraf çektirmesinden sonra devam eden ders yine Üsküdar'da son buldu.